Tipuri de implant

În ziua de astăzi există o multitudine de tipuri de implant dentar pe piață (peste 300 branduri) și de aceea este foarte dificil să spunem care este „cel mai bun implant dentar” deoarece implantologia este un domeniu care se dezvoltă continu.

Principalele branduri sunt realizate în Germania, SUA, Franța, Elveția, Suedia. În majoritatea cazurilor materialul din care este realizat implantul dentar este titanul iar diferențele sunt date de:

  • forma implantului dentar.
  • tipul de tratament aplicat pe suprafața implantului dentar.

În mod normal fiecare implantolog optează pentru un număr limitat de branduri cu care lucrează deoarece, în majoritatea cazurilor, tehnicile și aparatura necesară pentru aplicare și protezarea implantului diferă de la o marcă de implant dentar la alta, fiind practic imposibil să găsiți un implantolog experimentat care să lucreze cu zeci de mărci de implanturi.

Există numeroase tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele fiind proiectate în funcție de nevoile pacienților. După o evaluare completă, medicul stomatolog vă recomandă tipul potrivit pentru fiecare caz, ținând cont de scopul procedurii și de starea țesuturilor parondontale ale fiecărui pacient.

În cadrul cabinetului MARIODENT folosim peste 10 tipuri de implant dentar de la următorii producători de top: