Laborator tehnică dentară

Pentru a asigura servicii de calitate, cabinetul Mariodent colaborează cu Laboratorul de tehnică dentară Butnaru Radu Iași, care oferă lucrări protetice pentru orice edentație.

Acest laborator de tehnică dentară îmbină cu succes ştiinţa din domeniul dentar, tehnologia şi spiritul de echipă, împreună alcătuind performanţa laboratorului.

Laboratorul de tehnică dentară oferă o gamă largă de lucrări și servicii, la cel mai bun raport calitate/preț, printre care amintim lucrările pe suport de zirconiu și lucrările pe suport de metalo-ceramică.

Utilizarea dioxidului de zirconiu în protetica dentară a dus la înlocuirea coroanele metalo-ceramice cu cele de ceramică pe suport de zirconiu.

Dioxidul de zirconiu este un material foarte dur, de culoarea dintelui, care, spre deosebire de metal, nu se toarnă și nu este prelucrat manual în laborator, ci este frezat computerizat prin tehnologie CAD/CAM. Acest lucru permite o mare precizie și o potrivire perfectă pe bontul protetic.  Coroanele din ceramică pe suport de dioxid de zirconiu sunt mai ușoare decât cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrări protetice se realizează mult mai repede. Acest lucru este foarte important, în special în cazul punților dentare cu multe elemente. Nu există pacienți alergici la acest material, el fiind biocompatibil și bioinert.

Datorită complexității, realizarea unei coroane de zirconiu-ceramică durează ceva mai mult decât una metalo-ceramică (clasică), însă permite o reabilitare perfectă și obținerea efectului maxim de naturalețe.

  Avantajele zirconiului

  • Zirconiul este un material perfect biocompatibil,  nu provoacă nici un fel de alergie
  • Zirconiul este translucid, lumina trecând prin coroana întocmai ca prin dintele natural, fiind astfel cea mai recomandată variantă din punct de vedere estetic
  • Zirconiul are o foarte mică afinitate la placa bacteriană
  • Precizia lucrării ceramice din zirconiu este garantată de realizarea structuri interne de către computer prin tăierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu, prin frezarea computerizată a coroanei CAD/CAM
  • Oxidul de zirconiu este un material extrem de rezistent, utilizat și în medicina generală, de exemplu pentru proteze de șold.

 

Metalo-ceramica reprezintă una dintre varietăţile de protezare. Apariţia coroniţelor de metalo-ceramică a produs o adevărată revoluţie în domeniul stomatologiei. Metalo-ceramica e constituită dintr-o carcasă metalică pe care se aplică un strat foarte subţire de ceramică. Combinarea acestor două materiale a permis crearea unor construcţii ideale care, după aspectul lor exterior, sunt practic identice cu cel al unui dinte sănătos iar după rezistenţă chiar îl depăşesc.

Datorită rezistenţei înalte, construcţiile metalo-ceramice pot fi utilizate cu scop de corecţie a defectelor atât ale dinţilor incisivi cât şi ale celor molari. În cazul defectelor unice se utilizează coroniţele metaloceramice.

Experiența personalului acestui laborator a fost dobândită de-a lungul anilor, în urma participării la diverse training-uri.